Magazin

Az Artlocator egy ideig csupán egy ingyenesen letölthető mobil alkalmazás formájában volt elérhető, amely a Budapesten zajló kortárs képzőművészeti eseményekről, kiállításokról és más programokról tájékoztat könnyen áttekinthető és egyszerűen böngészhető formában. Az Artlocator kilépett a virtuális térből, fizikai formát öltött, és félévente exkluzív print magazinnal jelentkezik. A 140 oldalas 2000 példányban megjelenő folyóirat kiterjesztett valóság (AR) tartalommal is rendelkezik, és alapítói nem kevesebbre vállalkoznak, mint hogy a hazai piacon is bevezessék az interaktív print fogalmát. A 21. századi technológia használata lehetővé teszi, hogy a magazint egyfajta közvetítő felületként használva plusz online információk váljanak megjeleníthetővé, ezzel jelentősen meghosszabbítva a nyomtatott lap élettartamát. Az AR logóval jelzett oldalakat az olvasó a Layar applikáció segítsévével egy okostelefon vagy táblagép kamerájával olvashatja be, a kijelzőn pedig oda kapcsolódó, folyamatosan frissített online AR tartalom jelenik meg.

Az Artlocator – kortárs képzőművészeti iránytű tartalmi gerincét napjaink vizuális kultúrája adja, de a divat, a dizájn, a tárgykultúra, a zene és a gasztronómia is megjelenik, mindez az adott területek szakértőinek bevonásával, közreműködésével. Célja az ismeretterjesztés és a kultúraközvetítés, missziója, hogy a művészeti szcénát 21. századi eszközök segítségével mutassa be a szakma és a nagyközönség számára, s egyfajta iránytűként működve segítse az eligazodást a kortárs vizuális kultúra útvesztőjében online és offline módon egyaránt.

A magazin félévente tematikus lapszámokkal jelentkezik, természetesen AR tartalommal is kiegészítve.

artlocator_magazine_no2_preview_keresztes_zsofia_w

A magazin technológiai értelemben is újdonságot jelent a piacon, hiszen a nyomtatott tartalmat AR (kiterjesztett valóság) kontent egészíti ki, amely kivételes befogadói élményt kínál. A jelzett oldalakon plusz felületek is helyet kaptak, így például a goth szubkultúrát körbejáró cikk mellett annak jellegzetes zenei világába is belehallgathat az olvasó, a hazai divattervezők legfrissebb kollekcióit nem csupán printen, de online is lapozgathatja, s jó néhány galéria kiállításairól is naprakész információkhoz juthat a megjelenést követő hónapokban is. A megjelölt oldalakon keresztül megjelenő AR tartalom folyamatosan frissül, a változásokról az olvasó azonnali értesítést kap, így a print élettartama meghosszabbodik, s a következő lapszám megjelenésééig, aktuális marad.

Lapker Zrt. értékesítési pontjain, valamint az alábbi helyeken tudod beszerezni:


Biksady Galéria

Budapest, Falk Miksa u. 24, 1055


Iparművészeti Múzeum

Budapest, Üllői út 33-37, 1091


Írók boltja

Budapest, Andrássy út 45, 1061


Massolit Könyvesbolt

1072 Budapest, Nagy Diófa u. 30


Mono

1054 Budapest, Kossuth Lajos utca 20.


Műcsarnok könyvesbolt

1146 Budapest, Dózsa György út 37


Nemzeti Galéria

1014 Budapest, Szent György tér 2.


Ludwig Múzeum

1095 Budapest, Komor Marcell u. 1


Supermarket

1052 Budapest, Vitkovics Mihály u. 5


Trapéz

Henszlmann Imre utca 3., Budapest, Magyarország, 1053


Várfok Galéria

Budapest, Várfok u. 11, 1012


Vasarely Múzeum

Budapest, Szentlélek tér 6, 1033


Vince Kiadó könyvesboltjai:

Klauzál 13.

1072 Budapest, Klauzál tér 13.

Tel.: +36-1-413-0731

MŰVÉSZETEK PALOTÁJA – Vince Könyvesbolt

1095 Budapest, Komor Marcell u. 1.

Tel: +36-1-555-3380

Vince Könyvesbolt

Krisztina krt. 34.

tel.: +36-1-375-7682